Ons Gezin
 
plaatje
 
Buiten onze twee reeds zelfstandige, uitwonende en werkende dochters (Vera en Heleen en hun Willems) bestaat ons gezin uit vijf personen: Paul, elf jaar, nu nog groep acht, Anton, 9 jaar, nu groep 6, Chris, 9 jaar, groep 5, naast de beide ouders Cathelijn en Chalmer.
 
 
Cathelijn 
 
plaatjeCathelijn is verloskundige, voor sommigen ook wel vroedvrouw, met een eigen praktijk in Uden, waar recent enkele verschuivingen hebben plaats gevonden, maar desondanks is het toch mogelijk gebleken om door te gaan met onze plannen om een jaar met het hele gezin eropuit te trekken. In eerste instantie wilde Cathelijn alleen meegaan als we een duidelijk project zouden gaan bezoeken en daar ook zouden werken. Na meerdere discussies hierover zijn we toch weer terug gekomen bij ons eerste idee, namelijk een reis maken met z'n allen en eventueel mocht zich iets voordoen ergens onderweg de handen uit de mouwen te steken. Cathelijn is onze regelaar met veel oog voor detail. Druk is ze geweest met vaccinaties, visa, verzekeringen, bagage en benodigdheden voor onderweg.
 
 
Chalmer 
 
plaatjeChalmer heeft al eens een periode in Afrika doorgebracht, als zogenaamde tropenarts van 1983 tot 1987. Hij heeft na terugkeer altijd nog eens voor een langere periode terug willen gaan, maar toch ook niet meer zo als de vroegere setting. Na de periode in Afrika heeft hij zich gespecialiseerd tot algemeen chirurg en heeft vanaf ongeveer 2000 het plan opgevat om te gaan reizen en daarbij de kinderen mee te nemen. Onderweg wil hij graag in klinieken die wij passeren helpen, adviseren, onderwijzen enz. maar in principe niet zelf gaan opereren. Chalmer houdt zich vooral bezig met de praktische voorbereidingen, zoals de wagen, opbouw, inrichting, benodigdheden en veiligheid. Daarnaast het uitstippelen van de route.
 
 
Paul 
 
plaatjePaul is onze oudste zoon, een vrolijke jongen die erg gemotiveerd is om zich te ontwikkelen, en vanaf het allereerste begin laaiend enthousiast was over het idee van de reis. Hij heeft ook een groot deel van zijn klas warm gekregen om zich te verdiepen in de reis, het continent, de woestijn enz. Hij is van plan om tijdens de reis met de klas en de school te blijven corresponderen, waarbij de Aardrijkskunde en Wereldoriëntatie een heel andere dimensie kunnen gaan krijgen. Hij gaat natuurlijk komend jaar officieel naar de brugklas, maar daar zijn we nog niet helemaal uit; hij is een jonge leerling (geboren in september) en wil erg graag het gymnasium in Heeswijk-Dinther doen; een tussenjaar is misschien nog niet eens zo slecht voor hem. Overleg met de verschillende scholen en met name ook de wereld school heeft ons daar in geholpen om te beslissen. Hijzelf weet het wel!
 
 
Anton 
 
plaatjeAnton is -overigens net als Paul- een buitenjongen, gek van voetbal, minder enthousiast over school en wat daar bij komt kijken, maar doet het op school ook goed en is altijd vrolijk, ligt bij iedereen goed, en is ook zeer enthousiast over de reis, hoewel bij hem misschien wel meespeelt dat onderweg er regelmatig waarschijnlijk met de nintendo gespeeld kan worden, waar hij buiten de reis zelden aan toe zou komen. Hij heeft al aangegeven het voetbal te zullen gaan missen, maar wilde toch niet ingaan op een aanbod van zijn coach om dat jaar dan maar bij die coach te komen logeren. Ook hij heeft afspraken gemaakt op school om onderweg contact te houden en zal gedurende de reis via de wereldschool de stof van groep 7 doen. Wat betreft zijn voetballen maken wij ons niet veel zorgen; daar zal hij wel voldoende aan toe komen als we maar een paar ballen meenemen. Naast ballen gaat zijn gitaar ook mee.
 
 
Chris 
 
plaatjeEn tot slot Chris; onze jongste, een meisje die het vooral heel erg leuk vindt dat we een jaar met z'n allen op stap zijn; zij zal gedurende de reis groep 6 doen en zich hopelijk daartoe beperken, want zij mag na terugkeer nog echt wel twee jaar op de basisschool zitten. Chris houdt van koken, lezen, voetballen, dwarsfluit spelen en spelen met haar (drie vaste) vriendinnen, die zij zeker gaat missen gedurende de reis. Zij is een doorzetter en doet haar uiterste best bij alles wat zij doet, het maakt niet uit of het daarbij gaat om schoolwerk of een stevige fietstocht of een voetbalwedstijd. Zij laat het er nooit bij zitten, en mede daardoor hebben we met onze kinderen al vele tochten te voet, op de fiets, ski of met de vrachtwagen kunnen maken.
top